'Summer Wars' és una pel·lícula d'animació japonesa de 2009, dirigida per Mamoru Hosoda i reconeguda popularment com una de les millors pel·lícules anime actuals. Més enllà del gènere global que representa l'anime, que té unes característiques inconfundibles en si mateix, es pot considerar a més un film de ciència ficció centrat en una trama que porta als protagonistes a defensar-se de les amenaces provinents d'un món virtual. Aquest és també escenari de la lluita contra l'antagonista de la història, tot i que és necessari aclarir que no s'emporta el percentatge més gran de metratge. Ben al contrari, la pel·lícula es desenvolupa en gran part en una zona rural de Japó on el protagonista va a conèixer a la família de la seva novia. 

'Summer Wars' és visualment increíble. Sorprenent des de tots els angles (disseny i guió). Quan sembla que la trama es mourà en una direcció, en pren una altra d'inesperada. Molt bons diàlegs i personatges, emotius i rellevants. La manera de representar una família, liderada per una àvia de caràcter fort, valent però empàtic, és del millor que he vist en anime. 

En comparació amb pel·lícules regulars s'emportaria un 7, però si es compara només amb altres animes, és un sòlid 8. Destaca dins del gènere.

Valoració: 8/10